Alles is perfect

Wauw wat zijn de laatste tien dagen weer snel gegaan. Het was in Kuta Lombok elke een beetje van hetzelfde: voornamelijk surfen en ‘s avonds socializen, heb daar dus heb daar niet heel veel over te vertellen. Heb daar wel echt weer een fantastische tijd gehad: veel gehangen met een stel en een jongen uit Belgie, een Nederlander en wat gasten uit Chili. Ik weet dat het een beetje saai begint te worden dat ik het zeg, maar de omgeving was weer magistraal mooi! Er zijn daar enorme groene heuvels die eindigen in rotswanden in de zee, vanaf daar zijn enorme baaien te zien en aan het eind van de middag zag dat er elke minuut anders uit door het zakken van de zon. Vaak waren er in de verte wat wolken, de manier waarop het zonlicht de wolken doorboorde en het landschap eronder groen deed oplichten, zie je normaal alleen op te gefotoshopte anzichtkaarten. Op deze plekken gingen we dan ook vaak met een groep picknicken, muziekje erbij, wijntje erbijz, everybody happy. Na een dag uitputtend surfen kun je je niets beters bedenken.
De lokale bevolking is ook erg vriendelijk en geinteresseerd, ook weer veel mee gelachen. Het eten is op een heleboel menu’s vrijwel hetzelfde: mie of nasi (in enkele varianten), maar het lijkt erop dat elk restaurantje het net weer op een andere manier bereidt. En ik vind het heerlijk.
Een avond heeft een van mijn chileense vrienden een bbq georganiseerd op het strand. Het wordt vrij snel donker hier, rond 7 uur dus het was een bbq onder de sterrenhemel met een mannetje of 30. En oja de sterren zijn in deze omgeving echt heel duidelijk, melkweg makkelijk zichtbaar en paar vallende sterren gezien. Heldere maan dus genoeg aan natuurlijk licht.

Na een week dacht ik holy shit ben ik hier echt al zo lang geweest?? Het werd weer tijd om weer door te gaan naar mn volgende bestemming.
Ik heb gekozen voor Gili Trawangan, dit is een van de drie kleine eilandjes die tussen Bali en Lombok in liggen. Het is zeker niet geheim gebleven voor het grote publiek, vol met toeristen en backpackers, maar alleen van het goede soort. Je kunt in 2 a 3 uur om het eiland heenlopen zo klein is het, overal raggea bars, bungalows, live muziek, goedkoop en lekker eten (food markets en alle soorten restauranten), hostels, snorkelen/duiken, surfen, massages, milkshakes, electromuziek (yehs) en mooie vrouwen, niet slecht :-). Eerste nacht in een bungalow geslapen en daarna in een hostel dat pas net geopend is. Tonnen leuke mensen ontmoet, elk uur heb ik een nieuwe beste vriend haha. Mn hostel heeft een zwembad met een plateau van 6 meter hoog waar je vanaf kunt duiken (zie foto), levensgevaarlijk met alle stomdronken mensen. Het gaat niet lang duren voordat er hier een dodelijk ongeluk gaat gebeuren, gegarandeerd. Ook altijd leuk dat er veel reizigers zijn met een instrument, een Canadees (zie foto) waar ik veel mee omga, hij kan ook nogeens goed zingen en dat doet hij graag.. Niet verkeerd, soms voel ik me wel echt een hippie hier :p.

Eergisteren ben ik begonnen met mn duikbrufet te halen, had nog nooit eerder gedoken.. Ik moet zeggen dat ik echt in mn broek poep pff. In het zwembad oefenen was allemaal goed te doen, maar op 15 meter in de zee is een ander verhaal! Het voelt voor mij enorm onnatuurlijk om zo lang onder water te zijn, en door een slangetje ademen terwijl je allemaal handelingen moet uitvoeren, bah. Ik switchte de hele tijd tussen being amazed en being terrified (sorry soms weet ik niet zo goed meer hoe ik dingen in het Nederlands moet zeggen). Tijdens mijn eerste duik was er een hoop stroming dat ons alle kanten opsmeet. Wel grappig om te zien dat je tussen honderden vissen hangt die heen en weer meegaan in dezelfde stroming. Een soort van chillmaatjes die aan je zij blijven :p. De tweede duik was beter qua stroming, maar er was maar een paar meter zichtbaarheid. Ik heb schildpadden gezien, vissen die zichzelf kunnen opblazen, schollen met vissen, miljoenen, met alle kleuren van de regenboog, een vis (misschien was het een haai) die groter was dan ikzelf en een gezonken schip. Koeeel. Maarja ik was dus ook doodsbang de hele tijd hehe ik ben een schijterd. Vandaag zitten alleen al mn kanalen in mn hoofd vol, oren zitten nog steeds een beetje dicht, hoofdpijn en een rood en pijnlijk oog. Heb daarom voor vanmorgen afgezegd, misschien dat ik vanmiddag wel weer verder ga als ik mij beter voel.

Ik heb nog maar 2,5 week over voor reizen, het is echt zo snel gegaan!! Ik moet zeggen dat alleen weggaan de beste beslissing uit mn leven is geweest. Totale vrijheid, zo alleen maar toch altijd met zoveel mensen, zoveel mooie natuur en cultuur gezien. Elke paar dagen een nieuwe plek en een nieuw avontuur, dat onwetende is ook zooo lekker en het blijkt elke keer weer he le maal te gek te zijn waar ik aankom. Bv dat ik nieteens van plan was naar Kuta in Lombok te gaan, maar ik bleef uiteindelijk een week.

Heel vaak realiseer ik mij hier dat mijn leven, en het leven op zichzelf, gewoonweg perfect is.

Als je mij ook zo vragen welke plek ik het leukst vind zou dat verschrikkelijk onaardig van je zijn. Ik denk dat ik zelfs moeite zou hebben met de 5 beste plekken op te noemen. In zoveel plekken waar ik ben geweest, deze plek geen uitzondering, voelt het alsof ik een nieuw hoogtepunt bereikt heb. Ik begin me af te vragen waarom ik het nooit eerder gedaan heb, en ik ben bang dat dit niet mn laatste keer zal zijn :p. Maaaaar ik moet zeggen dat ik het ook niet erg vind om weer naar huis te gaan over een tijdje, om mn familie en vrienden weer te zien en Nederland blijft sowieso mijn thuisbasis :p.