la la la Laos

Beste mensen ik heb eigenlijk geen zin meer om te bloggen haha maarja ik heb beloofd dat ik het zou bijhouden.. Veel te veel bezig met andere dingen uiteraard.

Ik ben in de trein van Bangkok naar Laos weer wat interessant mensen tegengekomen. Wederom alledrie van Canada. Een tweeling die denk ik alles in hun leven samen doen en een kerel die helemaal gestoord is. Of je mag hem niet of je accepteert hem, buitenproportioneel veel zelfvertrouwen. Zijn brandstof bestaat uit bier en sigaretten, het eerste wat hij doet ‘s ochtends is een halve liter bier opentrekken. Ik ben behoorlijk accepterend naar mensen toe en heb veel met hem gedaan, gewoon eens wat anders. In Vientienne (hoofdstad) heb ik met hem en 2 meiden een rondtrip gedaan door de stad op motorfietsen. De stad deed mij enorm denken aan Parijs, maar dan met meer buddabeelden en tempels. Er is 1 straat waar je doorheen kunt rijden die zelfs om een soort van Arc De Triomph heen gaat. Grappig.
In het hostel waarin ik verbleef was een filmruimte met een enorme tv. Sinds NL weereens tv/film gekeken was wel weer een keertje lekker :).

Na Vientienne ben ik doorgegaan naar Vang Vien. Wat een gekkenhuis was het daar. Ik was juist weggegaan van de feesten in Koh Pangan om een beetje meer cultuur te snuiven en van de natuur te genieten maar daar was deze plaats niet op ingesteld. De eerste dag gingen we tuben (Ryan CAN, Karen NOR, Coral CHI). Ik dacht lekker relaxt in een autoband door een rivier dobberen maar dit bleek 1 zuipfestijn te zijn. Daarnaast was het ‘s avonds een nog groter zuipfestijn met honderden barren. Ik had mij over Laos ook totaal niet ingelezen dus dit was een verrassing voor mij. De 3 mensen waarmee ik was, waren een driehoeksverhouding begonnen en vanaf toen heb ik een beetje afstand genomen. Weer meer met de tweeling uit Canada gehangen die ergens anders in het dorpje verbleven. Er waren loungebarren waar ze Friends en Family Guy vertoonden. Daar word je nogeens lui van, helemaal gezien het nu een graadje of 38 is. In 1 van de barren kon je helemaal naar het einde lopen (waar gek genoeg geen mensen waren) en daar heb ik echt weer een fantastische plek gevonden om de zonsondergang te aanschouwen.
Echt magistraal weer, wat uitzicht alleen al met je kan doen Pfoeh, het houdt niet op met dat soort plekken hier in Azië..
Ik was daar eerst alleen maar ik heb 5 mensen weten op te halen, ze waren enorm dankbaar dat ik dat deed voor hun :-).
In Vang Vien heb ik voor de rest nog grotten bezocht en gekajakt. De dagen blurren trouwens een beetje door elkaar heen dus ik kan het allemaal niet echt meer chronologisch vertellen. Uiteraard ook weer vele andere leuke en interessante mensen ontmoet. Ik had trouwens lekker weereens een privé hotelkamer gekozen.. Beetje privacy is niet weg zo nu en dan. Ik slaap doorgaans in dorms fyi.
Ik was het wel een beetje zat daar, dus nu doorgegaan naar de volgende stad Luang Krabang. Het was weer een bumpy ride hiernaartoe, bloedvergieten heet in de bus, krappe zitruimten en het was echt een stokoude bus op een weg vol met kuilen. Ik zat bovenin, vooraan in de bus dus ik kon ook nog eens bezorgd zijn over de manier waarop meneer de chauffeur dreef: angstaanjagend. Op de smalste wegen inhalen langs ravijnen etc. Ik heb niet omgekeken, maar mijn buurman Timo DUI heeft maarliefst 5 kotsende mensen geteld. Daarnaast stond er nog belachelijk hard rotzooimuziek aan. 7 uur duurde het. In het hostel aangekomen was er gelukkig een bed met een matras van steen. Heb het 2 nachten volgehouden en nu heb ik pijn in mijn gehele lichaam en een enorm slaaptekort yes. Heb mij daarom maar verplaatst naar ander hostel waar ik momenteel dit blogverhaaltje aan het schrijven ben.
Hier buiten de stad ben ik met een uur durende tuktuk rit met Timo, Maximizer LUX (die nicknaam heb ik hem gegeven, echte naam: Max (Maks)), CAN, KOR, KOR en IND (weet de namen niet meer) naar watervallen gegaan. DE NATUUR BLIJFT ZICH MAAR OVERTREFFEN GEDURENDE MIJN TRIP wat was het weer mooi. Ik wil zo graag foto’s uploaden op fb ofzo maar internet is gewoonweg te sloom hier. Maar beeld je in: hemelsblauwe waterpoelen met een achtereenvolging van kleine watervallen waarvan je af kan springen tot een waterval van een meter of 60 hoog. En langs die waterval kon je klimmen tot bovenop met weer een fantastisch uitzicht over het gebied, uiteraard weer jungle pfffffff.
‘S avonds met dezelfde samenstelling wezen bowlen (voor de 30e keer deze reis uitgelegd aan buitenlanders wat het woord ‘gezellig’ betekent).
Vandaag nog een beeld bezocht boven op een heuvel met uitzicht over de hele stad. Mooi.

Oja trouwens ik heb na 5 weken tijd m’n baard geschoren omdat ik het zat was. Jeuken kriebel warm. Het was een hele opgave zo’n biekse baard scheren. Het leuke eraan was dat mensen mij echt niet herkenden gewoon iemand zei zelfs boos: “who are you??” ik moet zeggen dat ik het nu ook vreemd vind.. M’n hoofd lijkt veranderd.

Tussendoor echt woeste onweersbuien meegemaakt ganz nicht normal mehr. Het is bijna regenseizoen hier, lijkt me heerlijk wat vaker regen.

Ik weet niet of ik de mensen van Laos zo leuk vind.. Veel dingen zijn hier te duur in verhouding; er zijn een hoop geldwolven hier. Niemand is erg behulpzaam en er zijn er een hoop sago. Misschien ben ik dan ook wel een beetje in de gebieden gebleven waar het te toeristisch is en zijn ze de toeristen een beetje zat..

Dit was het weer voor vandaag.. Ik ben vast veel dingen vergeten te vertellen!

Plies iedereen, laat even een berichtje achter zodat ik weet of er nog mensen zijn die het lezen :-).

Kus